CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 30, 2010

hye cik siti!

encik : saje nk kawan.. cik siti belom kawen kan?

cik siti : eyhh dh kawen dh.. anak dua dh..



bwahahahahahaha~
oh sungguh aku x sudi! kekekke!

Wednesday, December 29, 2010

you! yes you! pls analyse this sentence..



Lelaki tidak dapat melupakan perempuan pertama yang dicintainya,
sementara perempuan tidak dapat melupakan lelaki pertama yg menkhianatinya

-nice quote from my lecturer-




p/s : eyh! tul yeh? ye ke? pikir2.. dh tau jwpn kasik tau saye yeee! masehhhh~ heh!



we are the champion, my friend~!


* :) *


we won guys!
MALAYSIA won the AFF Suzuki Cup, for the very first time!
awesome huh?? yeahhhhhh! damn awesome!
nice goalkeeper, nice player, nice team work n super duper nice supporters! =D

hot gossip during the final;
- laser! *damn u marcus syaitooon!*
- bias referee! *sangaaaaaaat!*
- rude players! *pe maen tackle2 kaki org neh banggg.. maen kasar nmpk!*

big applause with standing ovation for malaysia football team..
gud job guys!
u make us reallyyyyyyyyy proud!
muahMALAYSIA! loveMALAYSIA! ;)


* =D *







p/s : eyhhhh!! jumaat cuti???? okeyhh! neh adalah cool! yippiee!  ^_^



Tuesday, December 28, 2010

stupid buffalo!


u have no right to judge n compare me with others..
u dun even know me..
so, just shut ur damn mouth idiot!






Monday, December 27, 2010

football fever!

wohooooo!!!
ok sume org pun konpom lah dh tau kannnn... kat fesbuk, tv, paper sume dah kecoh kecoh malaysia menang lawan indonesia!!! menang beb! menang tau! bukan nye cket plak tuuu.. 3-0! gileeee punye hebat! tyme2 cmni la baru aku nampak kat status fesbuk masing masing 'proud to be malaysian' la n bla bla blaaaa... haaa baru la ko nk proud kan! slame neh mengondem je tau! yg slame neh mengondem tu, harap2 dh terzip la molot x berinsurans korg tu! bwahahahha! padan muke!

ok2 no emo2 yeh tuk post neh! nak gumbira gumbira je tau! =p

smalam kul 6 aku dh gerak g lrt.. dgn berbekal kan tiket d tangan n harapan menggunung gile malaysia menang, dgn semangat nye aku pakai baju kuning! heeee~ semangat kene ade beb! :)
masuk je tren, hambek ngko! tetibe mcm ade rusuhan je dlm tren ohhh! dorg dlm tren dh semangat2 sorak sorak tuk malaysia.. memule tu agak cuak la aku kan... gile ko x cuak??! slame neh aku naek tren aman damai senyap sejahtera je.. kali neh macam pasar borong dh org jerit jerit Malaysia! bahang kepanasan mula terasa! cewah! haha tapi siyes weyh! kalo slame neh nek tren penoh, mmg orang dalam buat x kesah je yg luar neh x dapat masuk kannnn.. tapi smalam, sgt laaaaa laen! seboleyh mungkin yg dalam neh gotong royong nak kasik jugak org2 kat luar neh masuk tren.. 'masuk lagiii.. masuk lagi! boleyh lagi! masuk!'.. sejuk sgt ati aku tgk org malaysia mcm neh! haha! sangat okeyh!


 *haaa tyme neh terkawal ag orang dlm tren.. pastu mmg dh x terkawal.. cam sardin ohhhh!! berhimpit je sume! tapi memang betul la mimi kate, kalo naek tren sangat bersemangat tau! sumpah x tipu!*


sampai je stesen bukit jalil, ade plak tukang sambung sorak kat kaunter tu! siap pegang microphone ngkoooo!! die jerit 'MALAYSIA!', yang org2 kluar tren neh sume sambung 'BOLEH!!'..
syiok gile wa cakap sama luuuu~!


*dh sampai kat bukit jalil.. tapi macaaaaaam kt pasar tani! ramai gile!!*

*ohhhh! posing masih sempat! ;p*


masuk je stadium, full sume seat!!! giloooo~ mane aku nk dudok weyh!
kitorang nak dudok belah atas, sbb kalo dudok bawah sangat berisiko kene campak ngn mercun! ohooo sgt n hingin aku kene mercun2 neh! tapi bile tengok, sume side tuk penyokong malaysia penoh gile dah! tapi side indon baekkkk punye kosong! sekerat je yg full tauuu.. hape lagi, buat rusuhan la penyokong2 malaysia suroh bukak gate kasik kitorang masuk.. ramai2 jerit 'bukak! bukak! bukak! bukak!'.. rase nak gelak pun ade jugak rase nye tyme tu.. lawak2! hik! aku cakap ngn korang la kan, tyme tu sumpah gile macam dalam cerite titanic je! sume dok berkumpol depan gate suroh polis bukak gate.. mmg berhimpit himpit menggile.. muke dah gile jgk r berpeloh! macam la lari 100 meter.. padahal berdiri je pun kat situ.. setengah jam jugak la kitorang dok memekak suroh polis tu bukak gate.. hangen jugak la aku tyme tuhh.. ye la weyh! bukan nye x bayar, bayar rm30 kotttt!! ko x nak kasik aku tengokkk?? mmg nk makan terajang aku laa kannn.. cewah ayat nk gangster! haha! tp siyes weyh! lepas je die bukak gate, mmg macam naaik gile la sume orang nak masuk.. gate dah la kecik  je! tyme tu sumpah aku ckp ngn korang! macam ayam penyek je! haha! aku kental kan je diri dok tolak tolak badan ke depan.. kalo aku lembek la,, konpom2 aku dok luar je laaa x dapat tgk.. so kire nye aku mmg hebat! hakhak! sempat ag nk puji diri sendirik! kekkekeke~ n da best part, aku n da gang dapat dudok sederet.. selamatttt... x nak la aku berpecah.. side kitorang tu sebenanye tuk penyokong indon, tapi dh korang cket sape suroh kan! kitorang hamek r tempat korg! lalallaalla~  =p


 *stadium sgt banjir dgn warna kuning + biru! go malaysia!*


*merahhhh?? sgt sikit! rase nye suku stadium  je! tu pn brani ag nak carik gado.. ceyhhhhh!!*


*ade plak tukang sposor api merah tyme2 opening neh! slamat la x terbakar stadium tu korg buat!*


 *fokus! fokus! terharu rajagopal kalo tgk aku setekun neh! haha!*


 *sementare tunggu break 1st half! lallalala~*
  

first half game x de goal pape ag.. tapi tekak dh sakit.. haha! ye laaaa sikit sikit jerit! sikit sikit nyanyi2.. haha! tp mmg best gile r! feel habesss~ suke! 
bile masuk je 2nd half, memang terbaek ! haha! 3 bijik goal tuuuuuu~ gile ko x puas ati??!
goal depan bijik mate! aku plak dudok kat side yg tmpat goal msia, mmg live punye r tengok bola yg bolat tu masuk jaring tuuuu.. perghhhh!!! bile tgk masuk goal je kan, wa cakap sama luuuu, menggile nye jerit! lompat lompat kegembiraan! haha! senang cite memang jerit menggile la tyme tu.. puas ati gile beb! goal pulak sume cantek2.. waaaaaaa!!!! best gileeeeeeeeeeeeeeeeeee!  =D


 *yahoooo!!!! malaysia won!!! =D*


*peace! no war! :)*


hopefully, malaysia do their best jgk kat stadium indon nnt! 
maintain the good skills n strategy.. jgn leka sangat, sbb takut indon blasah kite macam 1st game mas-indon ritu.. 5-1! oh tidakssss~
ok gud luck tuk malaysia team! sile jgn buat aku membazir air liur n anak tekak je jerit tuk korg kat stadium ritu k! jgn over confident n lenggang sgt plak korg maen.. sile defend elok elok! jgn kasik indon bolos gol kite!! *wahhhh gaye dh kalah rajagopal neh! mungkinkah aku next coach malaysia?? ahaks!!*

ok to all malaysian! pray for our football team k!
insyaAllah everythng goes well..

k adiossss for now~  =)





p/s : tyme2 camneh la baru ko nampak semangat 1malaysia weyh! sangat bersatu padu je sume org2 malaysia! asal kan ko ic biru, konpom akn d tolong susah cane pun.. mmg sukeeee aku tgk.. tyme2 neh mmg x kire la ko org johor ke, perak ke, klantan ke, selangor ke, kedah ke, memang laaaaaaa x de sape nak heran! kalo ari laen ko nak nengok camni??? memang nanadooooo la jawab nye~!




AFF Suzuki Cup

tau laaa mcam dh lambat je aku nak jaja cite aku neh.. tapi de aku kesahhh??
hoho! sile2 tadah telinga n tadah nanah kat mata tu baca cerite hot aku neh!
hot keee?? haha! ayat nk gempaksss je memanjang! kekekke~

ok2! dari msia menang ngn vietnam 2-0 ritu ag dah plan baekkk punye ngn mimi.. aku nak g tgk final!!
aritu tgk msia vietnam kat tv pun, aku dh sorak kemaen x hengattt ag.. so sangaaaaaat la teringin aku nak jeritt sepuas ati tau kat stadium.. yelaaa.. jerit kat stadium x de spe kesah weyh! jerit la sampai anak tekak ko nk terkeluar pn, x de sape nk heran.. sukati ngko laaa... aritu tu aku jerit goal kt kedai makan kotttt.. sgt x terkawal! pastu dh puas jerit, baru la nk tersipu sipu sbb org laen cm pelek pompuan plak yg jerit over! haha! tp pedulik la kan!! hoho!

oleh sbb aku nk teriakkkk kuat2, bile tau je msia dpt msuk final, ahkak sgt gumbira uolsss!!! excited trus! trus btau mimi plan on! haha!
stat jual tiket ari kames, ari jumaat aku dh serbu bukit jalil tu dgn mimi.. sampai snggup la kuar lab awal, n x buat pape pn kat lab aritu.. ahahhah! sanggup okeyh! tiket punye pasal aku x kesah! kang tiket abes camnooo?? aku gk yg nanges guling guling! ohhhh x sudi!


*haaa ngko! 12 tiket ktrg borong tauuu!! gile tamakssss~! haha! nice kan! =p*


tyme beli tiket neh kan, bile dh ade tiket kt tangan, gileeeee puas ati! hoho!
feeling die yg mcm pakcik kt tv tuuu 'saya menang moto!'... haaaa eppy! padahal tiket je pun! heh!

tyme tu dalam ati ku mula berteriak 'okeyh bukit jalil! wait for me!'...
haha! cukop poyo x?? kekkekek~
=D





banyak nye!

lameeeeeeeee nye x update!

banyak! banyak! banyak! sangat cite neh! haisshhhh!
mane satu nk d dahulu kannn??
phewww~

ok sile ikut turn!
update pn kne amek mood neh!

ok tnggu lah mood 2 smpai..
skang malas plak etibe! haha!
adiosss~!

Sunday, December 19, 2010

cuti cuti sem bersama fyp


macam bese lah kan! tetiap minggu pun aku kene g ziarah upm terchenta tu sbb kene masuk lab..
haishhh!!! sgt lah x merasa cuti tau!
dulu awal2 slalu nye aku g lab sendirik je.. naek tren.. sgt bermusafir lah ahkak ye dari ampang ke serdang tetiap ari! heee~
tapi skang saye dah ade gang! yeayyyy!! mimi pun dh stat masuk lab! so boley lah menumpang die naek kete! weeeehuu! x payah bangun awal2 pagi sgt dahhhh! :)

motip entry neh sebenarnye saje je pun nak jaja gegamba budak buncit tuh!
ko tengok la gamba bawah neh! sangat aku gelak2 bile capture gamba neh!..
mimi! ko nampak sgt lah terbangak bangak je tunggu bende tu filter!! hakhak! 
muke selengeeee abes aku nengok dah! kekekkeke~
opppsss!! x ley kutuk lebey2 sgt! nnt die suroh aku dok kat onet kete camnoo???! haaa! hooo x sudi aku!


*ko nengok mimi neh! sangat membosan kan je aku tgk die buat muke camtu! haha! sedeyyyyy~*


tyme gamba neh ko jgn nk terpedaya plak tengok mimi sgt lah supan pakai baju melayu g lab! tidakssss okeyh!
gamba neh amek tyme jumaat lepas.. so die mmg dtg pakai bju mlyu trus sbb nk g smyg jumaat trus kannn..
haaa kalo hari laen ko nk tgk die pkai baju mlyu??  nanadooo!!!
x de mkne nye!

jumaat lepas sgt lah penat rase nye masuk lab! sebab sume bende aku buat x jadi! 
bile buat bende x jadi, fail je memanjang, x de feeling pun enjoy nye msuk lab! huh! tension tau!
ohhhh! gamba neh sume aku tyme nyemak2 masuk lab mimi.. aku nye dah abes, so aku g lab die sbb nk balik ngn die kannn.. tunggu member r neh! 
lab mimi memang burook cket! haha! bukan la burok pn! kijam sgt bunyinye tuuuu.. cuma lab lama kan, sume pun kayu laa..
kalo masuk lab aku mmg mabeles i tell yuuuu! lab baru uolssss! sgt lah silau2 mata neh tau! sume bersinar sinar lagi tau! auuuwww!
waaahhhh!! hiperbola sungguh ko jaaaa!! haha!

tapi lab mane pn same je sebenanye.. asal kan ko minat buat keje2 lab, cane pun environment lab tu, ko konpom enjoyyyy je! best tau! =p 
*eh! tp x jgk! kalo fail memanjang exp tu, mmg muke berkerut r sehari suntuk! tensi!*

dlm gegamba sume neh mmg dorg x pakai lab coat.. buat projek mmg pemalas memasing nk pakai lab coat.. org laen pun x heran je ko nk pakai pape pun.. cube tyme klas lab ko x pakai lab coat! memang x dapat la ko nk msuk klas!


*haaa neh partner n gang lab mimi! neh name nye 'lab manual' bergerak c mimi! sian ko zqa! haha!
muke die eppy sgt tyme neh sbb pastu die nak balik umah die.. aku tetiap ari balik umah weyh! 
x heran dah! haha! cukop blagak x?? kekkekeke~*


 *ko tgk prangai x snonoh! mentang2 la tyme neh lab dah kosong, ko panjat la segala bende kannn,.. ye la tyme neh dh kul 5 lebey dah! sume pn dh balik.. ktrg je dok merempat ag dlm lab.. huuuu~*


*ngeee~ neh aku lah! g jenguk2 keje mimi neh! tunggu bende neh abes je, kami pun pulanggggg!!*


pssssttt! nak tau x??
tyme aku tnggu mimi abes kan lab die neh kan, kitorg buat keje kurang bermoral! haha!
aku n mimi rasa sodium hydroxide yg pekattttttt punye! hoho!
sgt x de keje kannnnnn! n rase die adlh sangaaaaaaaaaaat menyengat lidah ohhh! siyes x tipu! 
padahal aku rase sikit je pun, kene kan kat lidah.. tapi perghhhh! cam kene renjatan letrik kat lidah! n rase die pun masinnnnnnn sgt!
slamat la balik tu x de plak aku cirit cirit ke hape.. kalo x, memang sah2 la ko penyebab nye mi! ajar bende bukan2 tul..
dun try at home okeyh!!! =D





p/s : sok kne g lab lagi! phewwww~ memintak sok exp berjaya!!! aminnnnn~ :)
eyhhh! tapi sok kene g sendiri la! mimi x g lab plak sok.. k kne tdo awal neh! nyte2 everybody~!




Friday, December 17, 2010

sabtu yang indah

selamat ari sabtu everybody!!!
wahhhh! sangat artis kan gaya aku greet sume.. auuuww!

pagi tadi g brekpes ngan gang ronggeng ronggeng!
bese lah kan.. kalo g brekpes dgn dorg, bukan reti sekejap.. berjam jam kitorang dok bertapa kat kedai tu..
mau berkematu bontot memasing baru la nk terhegeh hegeh bangun..

title tuk pagi tadi ialah gosip gosipan rakan2 skola.. haaa ngko! aku dh tau je sume cite2 hangat tu, tapi ye la.. mane la aku nk bukak cite ngn sespe..
bile dudok ngn dorg, kitorg bincang2 kan la mslh2 bebudak zaman skrg!. cewahhhhh!!! sgt la terase diri tue okeyhhh! eyh bukn tue! matang yeh! MATANG! weeeeee~

memintak sgt la aku d jauh kan dari buat bende bukan2 tu.. sgt nitemare ohhhh!!

ok2 nk btau neh!...
aku adlh segar dan bugar yeh pada ari sabtu neh! weeehuuuu sukeeeeeeeeeee~!!! :)
pepagi ag mata dh di cuci dgn keindahan alam.. haaa gituuuu kan ayat drama aku dh kuar!
haha! poyo siottttt!

ok lah uollssss!
ahkak cincau dlu! tatasss~!

Thursday, December 16, 2010

congratz malaysia! oh ye.. kesah molot2 mereka jue!

oh ye!
smalam malaysia menang lawan vietnam! yeayyyy!!! suke2!
aku x de la sampai g stadium kannnn... memule nak la jugak pegi, tapi nak g beli tiket tu la malas yg hamat!
so, malam tdi dok kedai makan, lepak2 ngan kawan sambil feeling2 tengok bola! sangat feeling ohhh!
bile goal je, memang jerit la aku n c fasheeha adnan tu kannn... sangat x bercover! hoho! eyhh musti lah! de ke orang kesah?? x de punnn...~

ok point nye skang, aku nak cakap aku sngaaaaat lah mensampah sarap kalo orang malaysia sendiri dok kondem2 skuad negara sendiri! macam haram kannn?? memang pun!
selama neh ko dokk mane haaa?? ko dok carik rezeki, menetap, tido n dok menyemak kat mane?? malaysia jugak kan! so sile la support negara sendiri beb!

fine la, memang la kengkadang kite rase macam impossible je skuad kite nak menang..
contoh nye game badminton malaysia lawan china.. x pun macam game bola macam smalam malaysia vs vietnam..
tapi impossible macam mane pun, still menang tu possible gk tuk negara kite kannnn??
rezeki mane la kite tauuu.. so, jangan ko nak pandang rendah sangat boleyyyy??!

yang aku x paham tu, kalo 1st set malaysia dah menang, mulot manusia2 neh nak jugak la potpetpotpet x benti2.. nanti ade je la mulot2 yg cakap 'alaaa... set pertama je la pun yg semangat lebey, dh 2nd set sume dh lemau laaa nnti'.. wut the???
hoi ko jgn nak negative sangat bleyy? sampah okeyh aku dengar!

pastu kalo la player tu buat salah cket, komplen koooooo, sangat kesialan..
nanti ade la plak yg cakap 'pemain2 neh x berlatih ke.. main macam budak2.. passing stakat macam tu pun x boley dapat!'..
hamboi..hamboiiii.. hamboiiiiiii~!
sangat pandai ko mengomen kannnn! ko ke coach die?? tengok ke die blatih sehari 24 jam cane?? x kannnn!
so, molot tu jgn nk sesuke ati je cakap dorang x training ke hapeee.. sekse dorang training ko x nengok kan? so shadap la yu!

ade jugak manusia tu ayat nak hebatttt.. cakap macam ko expert sgt sume bab..!
'laaahai, x kan la senang macam tu pun x dapat!'.. hoooo???
cube ko yg main kalo hebat sangat..
at least player tu terpilih masuk wakil malaysia! koooo?? satu hape pun x de! stakat ngadap orang main depan tv ko boley la!
alaaahaiiii~ poyo sangat la ko neh.. hish2!

ade jugak makhluk tu, game baru la stat setengah jam, daaaahhhhhh dok cakap 'tak de nye la nak menang neh.. hhhmmmm~'.. dgn muke yg sgt blagak n konpiden!
pergh! ko pak nujum ke tau je malaysia nak kalahhhh?? bongok!
benci aku orang yg dh awal2 menyerah kalah neh! sangat x de telo! pengecut!

pastuuuuuu... bile malaysia dh menang, nak kaver sgale statement poyo ko, ko cakap la plak 'alaaa nasib je tu menang.. pihak lawan tadi main banyak salah'..
wahh..wahhh..wahhhh! player malaysia main salah cket ko nampaaaaak je!
yg dorang main banyak salah ko cakap tu, ko x nampak plakkkkkk?? sangat buta IT okeyh anda! huh!

kengkadang molot manusia neh memang x ley bla kan... macam longkang!
de je orang buat yg dorang x puas ati.. nak cakap ko je hebat sume bende..

kalo tengok game ngan manusia2 macam neh sgt la manguji tahap ketebalan gegendang telinga aku..
x suke tauuuu! sakit ati je! kalo rase nak komen banyak sile jadi pengulas kat tv tu.. haaa cakap la ko banyak mane pun!
tolong la jangan pandang rendah kat orang lain.. kasik la support..
ko jgn sampai aku kasik ko kene buang negara, baru nak terhegeh hegeh dok sayang malaysia..

there's no turning back dude! :)

k adiossss~ bye!




p/s : gud luck malaysia lawan kat vitenam plak! wohoooo! nebes aku nak tengok game tu! hekhek..

bau ko?? pitammmmm!

ohooo hangen okeyh!
panas dr kuali ag cte aku neh..
tadi dlam tren aku bawak kopok lekor.. ye laaa.. nak la aku kunyah2 bnde dlm tren 2.. lapau kotttt..
pastu aku cam pasan orang sbelah aku neh dok senget2 muke die, sambil pandang2 kawan die kt depan..
kawan die plak dok sengeh2 busuk cam tahik..
memule cam ok laaa.. aku maintain ag.. x dapat tangkap ag pehal budak depan nehh sengeh2 cam tahik.. lelame aku baru la nk paham.. heyyy aku x de r lembab sangat okeyh!
skang situasi die konon nak cakap bau kopok lekor aku tu busuk la kan! sbb tiap kali aku bukak plastik nk mengunyah je, stat la dorang dok jeling2..

woi haram! ko x penah bau kopok lekor keee?? n FYI, bau ko 2 ag busuk dari kopok aku neh tau! bongok!
bajet2 ko slame neh dok obesi, x penah tengok n bau kopok?? g mamp!
bontot tu kalo putih melepak caye gak aku dok obesi.. neh x, berkerak! lagi mau poyo2 x tahan bau kopok!
rase nk tempeleng je bile tgk kawan die 2 sengeh haram tuuuuu.. eeeee aku santau ko kang baru tau! hoho!
kalo ye pun b'bau, x payah la kot nk buat muke menyampah macam haram sangat tuuu..
sedar2 la diri tu sikit kak oiii.. tengok warna kulit ko pn dh tau ko mmg dh bse maen2 ngn bende berbau neh! malu la 2 nak ngaku! chaitttttt~!

pastu bile aku turon tren, die pun bangun skali.. tapi die bukan la turon tren, die tukar seat je.. dok sbelah kawan die..
eleeeehhhhh... bajet aku x tau! konon2 x sudi la tu nak dudok sbelah aku ag..
choyyyyy!!! aku lagi x sudi okeyhhh!! bukan stakat x nak dok sbelah ko, tengok muke ko pun aku x sudi! trus turon tren ngkoooo! lagi lame ngadap muke ko, lagi bernanah mate aku neh..
slamat la aku x jeling2 korang.. aku wat bodo sudah.. bukan aku kenal korg pn kannnnn..
so, de aku kesahhhh?? oh tidakkkkks~ =p

Monday, December 13, 2010

ohhhhhh! mereka bertuah masuk list saya! ;)

ohhh tetibe rase cam nak tayang boipren2 aku..
lame je x hias post2 ngan gamba2 lelaki entem2! auuuwwww! t'gode nyahhh!

ok boipren yg ke-85 ialah kim hyun joong.. yeeee aku konpom ramai je kenal die nehhh..
ahli band ss501..first tyme tengok n jatuh chenta ngn die ialah tyme tengok muvie boys over flowers..
alaaa tau dlm tu die jadi 2nd hero je kannn.. tapi de aku kesahhh?? nak suke die jugak! dalam cite neh die adalah sangat cool weyh! terpana ahkak nengok! weeeeweeeeeee~
muvi baru die playful kiss.. memang puas ati la die jadi hero... terbaek wa cakap sama lu! entemmmm gle! hih!
dalam muvi neh aku sukeeeeeee sangat die! sbb die jadi laki yg sangat nk blagak n cool + ego nk mati! siyes weyh! tapi sbb tu jugak la die nampak kiut je! uhuuuuu~ i loikeeeee! :)


 *neh my boipreng dlm cte boys over flowers.. gile ko aku x tergode?? entem okeyh! 2nd hero x pe la, janji ati pekenan! haha!*

 *haaaa! neh dlm cte playful kiss.. gle blagak kan muke die?? slamat la ko sgt sweet dlm cite neh! aku suke laki yg blagak! haha tetibe!  =p*

 *ok speechless! OMG! 8)*

*alohlohlohhhhhh! tomeeeyyy~*


next ialah lee min ho! yeayyyyy!!! sukeeee sangat jugak!
waahhh gile tamak okeyh!  bernafsu kt lelaki2 entem! mampus x layan! haha!
ok lee min ho pun same jugak, first tyme nengok dlm cte boys over flowers.. tapi dalam cite tu aku idok le suke sangat ngn kehenseman die.. sbb rambut die kurang menarik la.. dlm cte 2 aku sukeeeee junpyo pn sbb prangai menggile blagak n macho die! ohhhh suke!
tapi..tapi..tapiiii.... dalam muvi die personal taste die sgt the hensem weyh! ahaaaaa! bile die sengeh, adohaiiiii berketar lutot aku neh berdiri! x tahan beb! so sbb die sgt gorges dlm personal taste tu, aku jadi sangaaaaaat suke kat die! die cenyum kiut! hak! =D


*haaa ni la die tyme dlm cte boys over flowers! sangat x tergode kannnn?? tapi ok la jugak sebab lelame dalam cite tu rambut die pun makin ok..so aku terima la jugak! ngeee~* 

 *personal taste! oh demmmm! cair tau noksss! lagi ok die rmbut cmni kan? kan? kannn?? hish! sbb 2 la i loikeeee~*

*bayangkan pompuan tu adlh saye yg tomeyyy jugak! auuuwww!! seswai i tell u... oh blushing! haha!*


haaa see! pilihan aku sume x de yg mengecewa kan... kannnn!!
tolong! sespe yg agak2 gorges, sipi2 je lagi nk serupa ngn mereka, sile angkat tangan! aku nak cabut undi neh!
nak jadikan calon menantu tuk mak n ayah saye laaa!!
ohhhh.. segan tau! grrrrr~ :))

ok tamat sudah sesi merapu meraban!
sekian! nytooooo sume!





57th besday dahhh! :)

oh ye! arini besday ayah!!!
happy besday ayahhhh! alamak ayah dh makin membesar neh!! camnoooo??
ayah, kalo agak2 nk besau kan perot tu, rase nye macam dh x perlu kotttt~ dh ckop mantap org nengok nyeee.. haha!

ingat lagi dolu tyme skola2, kitorang adik bradik slalu je tnggu kul 12.. pastu tyme count down nk kul 12, msti tepek2 bedak setebal yg mungkin kat pipi memasing... ketok2 pintu ayah pastu jerit 'happy besday ayahhhh!!!'...
drama n sketsa disambung kan dgn mendajal ayah sendiri.. heh! eyhhh tapi x de la kejam sgt owhhh... cume tyme cium2 pipi 2 laga2 kan je pipi yg berbedak 8inci kat ayah je.. wangi kot! so kire x jaat mane la kitorang kan! bile tingat macam sweeeeeet plak rase nye kami kecik2 dulu! kannn? hih! pastu beli kek pun share2! ohhh damn chomel kitorang! wahahah! *muntoh darahhhh~!*

tapi smalam, memalam kul 12 ayah pn dh t'bongkang... nk kejot cam kesian plak.. kalo dulu macam men blasah je dok gegar2 pintu ayah suroh bukak.. skang dh besa2 n matang anak2 ayah, dh pandai la kot pikir 'kesian'.. ahahhaah!!! cukop poyo x ayat?? kekekeeeke~
dh petang kakak2 aku pun sume g keje.. aku g lab.. malam tadi la baru nk selebret besday ayah.. yeayyy!! makan2 tyme yawww! macam bese kuar makan, tekyen2 la sengsorang cket blanje makan.. i loikkeeeee~! :))

hadiah ayah??
ohhhh jangan x tau! aku dh kasik okeyhhh!!! hadiah in advance ag tau!
aku n angah sharing beli kan ayah jam! opkos la jam tangan beb! ko gle nk kasik jam dindingggg?? cukop penoh dh rumah aku dgn jam rase nye.. so x perlu jam dinding!
lameee dh nengok tangan ayah x berjam, sebab?? batery abes n tak g kedai tuka batery! tapi x pe yah!
x perlu ke kedai lagi, aku n angah kasik jam baekkkk punye! ayah pilih sendiri so opkos la die puas ati kan! sooooo gud!
senang cite oh kalo cmtu! aku neh mmg fail cket lah bab2 memilih hadah besday orag! sngat luar bidang kuasa ahkak okeyh! =p

ok yah! happy 57th besday!
x pe yah! nombor tu duniawi je sume! yg penting ayah still gorges n menawan! no wonder la anak2 ayah pun gorges2 n malatooooop! auwwww!  :))
muahhhh! =D

*ohhh ayah jugak beshhh! sporting n melayannn je anak2 die nye prangai.. sgt bertuah oh spe jadi menantu die! wawahahhaha!! nk jugaakkkk nyelet kannn~ =p*

Friday, December 10, 2010

hantukaklimahbalikrumah mantooopppp!

'ce cite! ce cite!' *cakap lelaju 120km/j smbil lenggok2 kan tangan hokeyh!*

'huyoooo!! panjang nya kopekkkk!'


haaa ngko tau x gaye aku wt nehh?
haaa x tau.. x tau la tu kannnn?? hekhek! cukop blagak x aku?? haha!
heee kalo sesape yg dh dok bermaraton kat wayang yg terdekat dgn anda, konpom la tau neh ayat dari cite mane kannnnn...
ohoooo!! iye anda tepat skali!
cite hantu kak limah balik rumah la! mane de cite laen yg dok merapu wat bnde mcm neh.. hakhak!


'hantu kak limah balik rumah!' *sile baca dgn kelajuan 160 km/j yeh! sgt suke ohhh!*


ok nk promote cite neh sebeno nye..
HKLBR neh sebenarnye kesinambungan cerita zombi kampung pisang.. alaaa aku xyah btau pn sume org dh tau kan..
zombi kampung pisang memang sah2 la peberet cerite ahkak yg gorges neh!
gile ko aku x suke? suke sgt okeyh! sgt gelak tak terkawal kalo aku nengok cite zombi tu.. kalo tgk spoloh kalo pun aku x kesah,.. gelak sume part yg same je... haha! mmg lawak gaban punye!

so d sebab kan sangat la aku obses ngn cite merapu meraban zombi tu, sgt laaaaaa aku excited nak tgk HKLBR! iyeee! first day die tayang, aku dh terhegeh hegeh dok depan kaunter beli tiket..
ramai okeyh dalam wayang tu.. agak2 nak penoh jugak laa..

sejam lebey gak la cite tu.. n sepanjang tu jugak la aku mengekek x terkawal.. hilang trus keayuan sejati aku tau! cisss bedebah ko pengarah mamat! suke buat saham aku jatuh!
maybe otak aku dh set cite neh lawak, starting je pun aku dh gelak2, sengeh2 busuk ohhh! ko paham skang??? kuar wayang mmg sumpah cramp molot n pipi! letih! yang x ley blah jugak tu, suare aku pun dh tuka ala2 ramli sarip ngkooo!! serak serak gituuuu~ auuuwwww! shekshi sore ahkak tauuu.... tekak baeeekkk punye kering! tu la gelak x beragak dlm wayang! kuar wayang, hazabbb la ko jar! :)
tapi x pe, asal ati puas beb! =p

cite mamat khalid slalu la aku rase best..
kalo ko tengok cite die kan, msti ade je scene2 yg macam kite x terpikir pun..
gud job la inspektor sahab! sangat kretip anda wat cerite tau!
i loiiike~
plus! plakon2 die pun best2 kot..
alaaa senang cite memang best la! tengok sndiri la ko! malas aku nk elaborate pepanjang..

cite pasal kampung pisang neh akan ade kesinambungan jugak nnti!
x sabauuu!

kpda yg blom tengok hantu kak limah balik rumah, one two three get set go! serbu wayang yg paling dekat hokeyhhh!!
i tell u la dear! no regret punye! :)








p/s : tengok cerite neh nanti ko jangan nak pikir logik sangat tau! sebab kalo nk d pikir logik memang sampai ke tue la ko x dapat jawapan nye.. hahha! tengok cite neh ko kene gune kekdah terimaaaaaa je! enjoy n layan kan aje lawak2 tu.. baru lah syiokkkk ok!~ :))





Sunday, November 28, 2010

Chef's Beef Roll.. 1st in town!

haaa meh sini sume meh!!
rapattt!! rapat sume!! rapat lagiiii!!!
rapat kan saff anda yeee!
neh ahkak ade produk baekkkk punye nk share2 ngan kome!

arini ahkak nk kasik promote business kawan sendirik..
business die ialah.. jeng..jeng..jengggg!!!!


Chef's Beef Roll! aka CBR...
pe bnde tuu?? ko kasik soklan bijak cket bley x? heh!
dari nama pun dh tau la kan produk nye ape... 
adalah carrot + mushroom yg d roll kan dgn beef.. pastu bakar2 n makan tyme panas2 cicah sos cili home made punyeeee! 
memang terbaek wa cakap sama lu weyh!!
bnde neh kecik je, so sangat la terase macam ko makan snack je... 80 sen je satuuu..
tapi opkos la ko x cukop makan satu je.. order trus la 10 ke, 20 kee... haaa baru puas ati beb!
sambil dok lepak2 kat kedai mamak tu, boley la kasik order.. sambil2 borak ngan kawan2, mmg konpom licin ko makan bnde neh.. nyummy!


*haaa!! menarek kannn? kan? kannnn??*


kawan aku neh iaitu aiman baru je pas abes blaja kulinari..
so die n kengkawan die bukak bisnes niaga bende neh.. katanya, beef roll neh mmg 1st tyme de jual kat malaysia.. x dapek le ko jmpe kat tmpt laen.. 
so, jgn la nk tipu2 aku cakap kat tempat laen punye lagi sedap ke, lagi murah ke... mmg sah2 la ko dpt penendang free2 ahkak sbb cuba menjatuhkan bisnes member saya neh...
haaa ngko! sgt exclusive tau!
so jom g serbu bukit jelutong n dapat kan nya dgn segeraaa!!!
btw, gerai CBR neh bukan start kul 6 ptg sampai 2 pagi.. jgn nk kasik alasan ko x pegi sane sbb keje, mmg sgt x relevan!
jom pegi reramai jom! tak nyosa punyo la den koba kat lu.. :)


*ok jangan risau pasal kebersihan! mmg gred A! n TAK kan berlaku kejadian ko termakan rambut ke dalam beef tu, sbb rambut kawan aku neh mmg 'silver', so ko konpom nmpak nye kalo de yg terselit! hhikhik! okkkk?*


*neh CBR d catering!*


ahaaa!! n yg syiok nye, dorang neh pun ade join catering jugak!
so kalo sespe nye wedding, dh bosan makan nasiiiik je slalu kan, n nk kelainan, boley je contact mereka2 neh tuk menjamu tetamu tetamu yg hadir...
macam desert la konon nye tuuuu.. haaa! konpom laju punye abes! 
kalo sesape nk nombor contact dorg neh, boley je tanye aku sendirik..
atau tanye tuan punye gerai d facebook mereka Chef's Beef Roll!!

saya dh cuba, anda bile lagi???
selamat mencuba!!! :)




garnier roll-on

hello2 yuolssss!!
tadi petang g tesco teman kakak2 suping2 d watson..
haaa ko phm skang?? kt watson pn jadi ohhh nk menyopping.. ceyyhhhh!

al kisah nye, ari jumaat next week neh, ayah mak n along nk g beijing..
2 le td beli belah barang kecik2 tuk penjagaan diri..
dorg beli losyen la, moisturizer, disposal panties n sgale barang2 p'jagaan kulit..
dh kate skang kt beijing tgh musim sojuk..
so losyen segala tu sgt lah penting x nak kasik kulit2 mereka kering okeyhhh..

ok abai kan cite mereka..
skang nk cte kesah aku yg bermata panda!!
iyeee aku nye mate mmg sanantiase sembap.. org laen mate sembap bile tdo x cukop je, aku neh sentiase okeyh! x tau la nape.. aku t'lebey rajin mungkin?? tetiap malam pn nk stay up je keje.. heh!
n aku pun slalu je ada eyebag yg besar.. tapi yg tu aku x kesah sgt, sbb cute jgk kannnnn.. hakhak! =p

so, aku slalu je tgk2 kat tv iklan garnier roll on tuk mata 2..
b'minat jugak laa.. tapi aku idok le tau bnde neh berkesan ke x..
tapi tadi tyme aku masuk toilet kt tesco n terase mata sangaaaaaat lah hitam d sekeliling nya!
dah kurang la vogue ahkak cmneh! x boley jadi neh!
tanpa pikir panjang, aku pun masuk watson n trus amek garnier lightening roll on tu..
tapi aku cm dilema jap.. pe beze garnier light n garnier yg aqua punye tu yehhhh??

dh malas aku nk pikir, the end aku amek yg garnier lightening roll on tu jugak lah.. sbb slalu tgk org pakai yg tu je..
n finally, tadaaaaaa!! berjaya beliiii! yeayyyyy!! :)

*memintak r berkesan bnde ayam neh! pasneh, no more eyebag n dark circle yuolsss!!~*


malam neh aku tdo dgn semangat berkobar kobar.. sok mata konpom segar!
ceeeeeewah! yakinnnnnn!!! ahaks!
pasneh mata mariah biskut marey la aku!!! yuhuuuu~ excited noksss! :)





Sunday, November 21, 2010

entry pendek dulu!

yoooo!! wasap!
post pndek je dlu! x de mood ag r nk menaip neh..
dh kate x de esaimen dh kannnnn~ x bse i tau taip2 neh dah!!!
hahha! poyo2!


ade 2 pengumuman pendek d cni yeee;


1) finally! officially! tamat sudah sem5!!! yeayyyy!! wooo sem 5 kot! lame dh ghope nye aku dok ngadap upm 2.. sem depan final sem, insyaAllah kalo berjaye.. senior kotttt!!! gle sem depan aku nk jln langgar2 bahu org r! senior neh! mne boley marah! pastu nak gelak2 kan junior banyak2! haha! blom masuk sem dh gile plan keji ohhhhhh.. kekkeke~


2) malam smlam last aku serumet ngn kak sha.. sape nk tdo ngn aku plak sem depan nehhh?? sobsob~ kak sha tue 3 tahun dr aku, n sbb 2 la die mcm kakak2 je aku rse.. bile dgn die aku otomatik jd cm bdk hyper ohhh.... hahha! smpai memule die igt aku anak bongsu! haaaa ngko.. nmpk sgt aku maen2 je kann.. kk sha slalu sgt la sakit jantung dgn aku neh.. hekhek! ye r aku asek2 tetibe je nk wat sore suspen2 smbil volume nk kuat2.. mau x sentap pankreas die dpt rumet cm haku.. heeee~


kak sha, jgn la rse macam bala sangat dok ngn aja 1sem lepas.. aja x de r kejam sgt kn.. hih!


kak, kalo de x puas ati n rse cam nk muntohhh dgn aja, ampun!


kak, sory slalu je gelak2 sambil tgk video @ cerite kat laptop.. klaka sgt! x bly d tahannnn.. hek!


kak sha... tq kasik pinjam seterika 4 da whole sem! tanpa seterika idok le aja ke kelas tau! =p


kak, tq tdo malam x tutop lampu abes, sbb tau aja takut tdo gelap2! masehhhh~


kak sha!!! point paling penting! tq sgt sgt sgt sgt sgt btau name budak nasyid tu! hahha! sgt bahagia okeyhhh even tau name die je pun.. haha! n tq support dr blakang.. cewah! poyo abesss kan?? kekkeeke~ slalu je kk sha dgr angan angan taik aku konon2 dgn budak tu, padahal! nan-adoooo~ x de makne! kak sha layannnn kan je prangai aku.. tiap kali t'serempak ngan budak nasyid tu konpom aku msg2 excited btau kk sha.. n kk sha plak kental je jiwe melayan msg aku kannn... tq kak wpn pn kalo terpaksa je akk melayan! hehe! :))


kak sha! kalo jd KMR nk renovate sem depn, dok ngn aja ag yehhhh~ :(   takut la dpt rumet yg x bestttt~ nk dpt rumet cm kk sha jgk bly??? :(


*alamakkk!! tetibe mcm rndu la kt kk sha! poyo x?? heeee!! eyhhh tul r!*






p/s: ehhhhhhh!! asl mcm t'pnjg lak entry pendek aku nehhh?? haha!



Tuesday, November 16, 2010

bile nak study neh..?! waaaaa!!

halamak! ayah saye x kasik balik upm laaa...
sbb sok raya katenye..
abes tu bile aku nk stuy neh.. hadoiiii.. hadoiiiii~
pekse ari sabtu kot...
hailakkkkk!!! cabaran tul kne study kt umah neh!

tgk dorang tido petang2, aku pun join tdo skali..
hoiii gile ko x tergode..! tdo kot! opkos la aku join weyh!! heee~

tadi singgah2 jap je kt upm.. hamek buku n note2 yg kne bace..
ye laaa ritu aku balik umah bajet2 skejap je la kat umah kan..
x de r aku bawak buku over2 sgt... last2 haaa ngkooo! ari slase pun aku dok ngadap umah ag..
heeheeee~

kimin aku dh bace2 cket dh.. tapi kimin banyak kne hafal laaa..
so aku bajet tu aku study balik jumaat neh!
skang fokus polymer! yeaahhhh!!
go go go!

bismillah!!!~

Monday, November 15, 2010

tolong jgn jadi langau!

aku rase lebey baek lah aku dudok serdang..
siyesss!!
bile dok umah ati sakit buat ape??
mmg la sukeeeee dok umah! tapi bile d sbb kn bnde yg satu neh la, rase nye toksah la aku dok umah..
lagi tmbh dose.. kutok2 dlm ati..


weyhhh!! tolong laaa... kalo rase x nak buat keje tu x payah buat! simple kan!
x payah la nk rajin2 buat, tapi afterwrds dok memekak mekak kat telinge bising2 kate penat laaaa, sume nk harap kan die laaa..
eyyy tolong la! dari aku mood excellent trus tuka jadi mood nk ngamok tau..
kalo x nak buat, x payah buat! karang2 aku buat la... bukan saje aku x nak kemas meje tu! ingat kan ade org nak makan lagi, biar je laaa.. kalo dh x de org makan, pas tengok tv aku g kemas laaa!! bukan berkulat pn bnde tu dok ats meje bape jam je!
erghhhhh!! x paham!


aku kan kalo dh bengang dgn org memangggg la susah cket aku nk borak2 mesra dgn die..
tnggu la brape ari aku ok la balik.. tapi b4 mood aku nk ok tu, mmg ko tanye sepatah, aku jwb sepatah jugak la kannnn..
heyyyyy at least aku jawab tau! at least aku x wt muke macam haram tauuuu!!
pastu agak nye prasan dgn aku yg agk x berape ikhlas melayan, ag mau bising kate 'aku neh ade prasaan jugak!'..
prasaan aku??? de ko kesahhh??
erghhhh!!


ingat kan nk balik tadi je, tapi ayah macam penat je nk anta.. balik esok je laaa..
ingat nk stay kt bawah sambil2 study2 cket.. tapi kat telinge macam ade langau! memekak!
trus naek atas tido! terbaekkkkk!!~
lebey baek stay up stdy malam je.. tenang!







Saturday, November 13, 2010

study weyh! study!!!

asal x datang2 mood nk study neh???
erghhhh!!!
tinggal bape ari je neh oiii!!! dh la 2 paper skali...
takut nye x sempat nk study sume... hadoiiiiii~
dh la dedue pun subjek byk kne bace je! dangggggg!!!!
fokus ja! fokussss!!



Friday, November 12, 2010

orang2 moto, bawak la elok elok!!

hooo aktvti aku rini ialah ulang alik umah-gombak-umah-gombak-umah..
haaa ngkooo~ sgt x de keje kan idop aku skang.. bajet bajet dh abes paper sume, padahallll!!!
2 paper menanti ag owhhh! x bace satuharamjadah pun! nice!


ok tadi tyme malam g gombak amek mak n ayah.. elok2 dodok2 dlm umah, tetibe dgr bunyik siren ambulance!
memule tu aku cool je lagi.. igt kan ambulance dok bersiar siar je memalam neh.. kot2 la dorg boring dok spital 2 kannn... tapi skali pak chu n cik chu sume dok lari2 kuar umah.. aku pe lagiiii, join da club la! nk jugak kepochi same! haks!
rupe rupe nye de eksiden kat jalan depan tuuuu.. haa ngkooo.. makin kepochi la aku!!


ayah, abg pen, aku n aisyah g la dekat2.. x de r dekat sgt pun sbb die cm seberang jalan.. tapi aku nmpk la jugak orang terbaring atas jalan tu.. dlm ati cuak gak r.. kang tetibe dgr orang meraung 'makkk!!! sakit makkkk!'.. hooooo x sudi aku nk dgr drama macam tu! silap2 aku yg trauma malam2 x boley tido... hishhh!
tapi slamat la x de dgr2 org meraung.. seram okeyh kalo ade!
kat situ orang ramai dh berkuntau keliling mangse.. polis, ambulance sume pun ade jugak! slamat la bomba x de.. kalo bomba ade slalu nye mmg daasat nye eksiden kan.. hissshhhh takut r!
tapi takut2 pun nyebok jugak aku kat situ.. kekkekeke~


lame gak r kitorang tnggu ambulance nk angkat org tu.. aku pn x paham je nape ko nak amek mase lame sgt plak nak hangkut org 2 masuk dlm van.. d biar kan je org tu dok santai atas jalan, pe ko hengat jalan tar 2 macam tilam vono??
sementare tu kitorang pun intebiu la orang2 kat situ kan.. nak la aku tau cite pe jadik.. kang balik umah konpom2 yg laen tu dok tanye2 kat kitorang jugak.. so kumpol la maklumat slagi boleyh..


al kisah nye, kete langgar moto.. sape salah aku x tau la plak.. tapi yg injured org moto tuu.. die nye kepale n kaki sume abes berbungkus aku nengok.. tang kepale x tau la aku pe mslh nye, mybe sbb t'hentak kuat la kot..
yg kete neh plak aku nengok berderet anak die dalam tu.. hoishhhh!! kalo aku la jadi anak ko, nitemare ohhhhh!! anak die dlm kete 2 dh la cenonet cenonet je sume..


dalam dok cbok2 neh, ade plak la kan c abg pen tukang penambah cerite..
memacam pe'el budak neh ohhhhh.. sakit2 perot aku gelak kat situ..


'ehhh alang cepat la rekod ke amek gamba sume.. nanti abg nk anta dekat media'
'moto neh jalan lawan arus neh.. tu la die kene langgar ngn kete tuuuu'
'eeehhhh lang nampak tu, ade daging2 die tinggal atas jalan'


haaa drama abes kan adik sedare aku nehhhh??
jap! motip nak anta gamba kt media??? ok aku x paham kat situ!
yg part theory pelanggaran tu mmg aku x ley blah! hakhak!
cerite muke nak siyes, macam ko tgk org tu langgar cane... pastu dah org x caye, die bersungguh sungguh plak yakin kan aku yg cite die tu betol.. ye la pendek oiiii~
pastu over kan nak sampai nampak2 daging atas jalan! padahal aku nampak darah je ye laaaa..
ko mmg imaginasi melampau la pen oiii.. daging org tu segale bagai la ko nampak kannnn.... slamat la ko x cakap nampak bijik mate org tu golek2.. kalo x mmg aku plak la naek seram ngn kooo!! haha!!


kalo tyme drive pun aku slalu takot ngn moto2 neh.. dorang maen celah ikot suke suki die je..
kite plak yg nengok kecot perot, jerit2 dlm kete.. kang kalo tersungging cket moto tu ngan kete, haaa mmg konar baring la jawab nye bang oiiiii... konar banggg.. konarrr!!
waaaa serammmm!! takot2!


*gmba hiasan je neh! haa kalo cmneh x pe r, moto ko je yg remuk.. 
tapi kalo badan ko yg patah riuk camnooo?? ko jgk tanggong! 
aku x sudi weyh nak join ko ptah riuk skali t.. no no no!*




Tuesday, November 9, 2010

rasa nak...

rasa mcm nak handphone baru..
tibe tibe!
tanpa segan silu hati meminta tau!
hishhhh~


nak mula kan idop yg baru mungkin??
kaitannn??
haha poyo!





Sunday, November 7, 2010

ini kesah pompuan punye perangai

ehhh jap! neh blog aku kan?? kan? kan?
ok x kesah la kan aku nak cakap pasal pe pun kan..
kalo sesape terase pun, x de la sampai kene saman kann??
ok lulus!


aku nak cakap neh..
neh pasal idop aku la, x kan pasal korang kot nk semak2 kat blog aku.. heh!
kalo de sespe terase, sukati korang la! aku x suroh pun..
sape berak sampai cirit2, die la yg rase sakit perot nye.. iyee dakkkk??


ok mood siyes activated!
korang penah x kene sembor baekkkkk punye dgn mane2 pompuan pasal kacau boipren mereka??
hoh! aku dah kene laaa sbb tu aku tanye korang weyh!!
ape rase nye?? perghhh!! wa cakap sama luuuu... sakit ati siotttt!!! membara!
ape hengat aku terhegeh hegeh sgt ke nk kat laki die tu?? chaitttt!!
kalo macam awal ke, matsujun ke, mike ke, show luo ke, lee min ho ke mmg sah2 la aku tarik2 rmbut ko nk rebot!!
ini alahaiiii, malas aku nk cakap la!


ok korg jgn nk pikir aku g kaco2 boipren org plak!
ohooooo!!! tidaksss okeyh! pe igt aku ter lebey banyak mase ke haaa?? byk la lagi bnde alah laen aku bly buat tau!


dipendek kan cerite, de org kol ahkak yg gorges neh, n perli baekkkkk punye! die suroh aku g jumpe boipren die 2.. motipppp?? sgt x de motip okeyh!
dah la kol x de intro, x de kate2 aluan.. tibe tibeeee suke2 ati mak nenek die kasik aku khutbah baekkkkk punye!
aku yg baru setting2 posisi nak tido tyme 2 opkos la sgt very da blur! terbangak bangak je aku dgr die bercakap non stop! macam train rosak break ohhh... directtttt selling punye!
aku nak mencelah pun x kasik chan owhhh!! sgt unfair tau! x kasik langsung aku nk backup singer diri sendiri! huh!
pastu, dh berbuih buih agak nye molot die 2 b'cakap, trus cakap bye n letak! wut the?????!!


ok pas dh letak fon tu wajib la aku blur2 n ngamoksss kan.. mane x ngamok weyh! dh r die suke2 je tudoh aku, pastu sembor x tentu pasal.. ko pikir neh fogging ke nk maen sembor2 haaa pompuannn??
dari mood aku nk tido trus lesappp!! nk study ag laaaa, tgk buku pun kosong je rase nye..
hanjing la ko pompuan! aku nak exam neh! ko wat taik plak tyme2 neh kan!


ayat x bley blah dari molot itu pompuan sengal, 'tak i tak salah kan u, i salah kan die'...
wut da la kannnnn!!! woiii!!! dh ko g sembor haku tetibe pahal! cakap plak ayat nada nk perli pedas punye, lagi mau cakap x salah kan aku! bongok okeyhhh!! ingat aku bendol ke nak caye??


kalo betul la die x salah kan aku.. yg ko kol aku buat ape la hanjingggg...
lebey baek la ko sembor je boipren kesayangan ko tu kan!
skang sape yg stat dulu?? boipren ko msg aku dulu kan! aku rply jeee.. dh kate kawan lama, kawan skola..
adakah sbb aku layan n rply msg die, aku patot d sembor mcm tu skali?? sgt unfair tau ko pompuan! x boley jadi hakim!
aku rply sbb kawan kotttt! KAWAN! eyyy ko x penah ade kawan skola ke haa??
idop ko mmg ada boipren ko 2 je yehhh??
contact kat fon ko pn mmg ade boipren ko 2 je yehhhhhh?? boring nye idop anda!


ok cite nye cmneh... laki yg merangkap boipren pompuan neh sebena nye kawan aku.. kawan skola kottttt!!!
lagi lame aku kenal die dari pompuan tu tau! pastu bukan nye slalu sgt pun aku n boipren die 2 kontek.. aritu je tetibe laki tu msg.. borak2..
dah org msg, aku reply je la kannnn.. kate kawan, x rply kang sombong la pulok!
pastu tah mcm mane aku pn x paham lah da real situation between dorang kan, pompuan neh bace la kot msg2 laki 2.. n ade la plak nama aku terselit selit.. n damnnnn!! aku pun masuk la dlm drama swasta neh!
benci tau jadik plakon tambahan neh! kasik aku plakon utama la weyh! baru la vogydavasss tauuu!!


pas tragedi pompuan 2 kol n sembor2 aku tu, die anta plak msg.. haaa siap anta msg kooooo!! x puas ati ag ke kak oiii??
ok laaa.. die msg dh baek2 cket.. aku pun tyme neh dh x de la hangen2 sangat.. aku neh baek kottttt! mane suke marah over2 sgt neh! haha!
die ckp sory sbb bersikap agk kurang ajar dgn aku.. neh die sendiri yg ckp yeh! bukan aku reke2..
die ckp tyme 2 die tgh marah..
die cakap lagi, neh bukan kali pertama laki tu buat hal...
haaaa!!! ko nampak skangggg?? aku bukan magsa pertama okeyh rakan2!! ntah cabutan bertuah nombor bape aku dapat pn x tau la! mmg sgt bertuah!


ok laaa.. dari pengalaman diri sendiri neh, 1 je aku ley conclude kan..
pompuan boley jadi bodoh when it comes to man kan? siyes weyh!
ok mcm situasi pompuan kat ats neh, die tau laki tu jenis mcm mane.. dh die pun kate neh bukan 1st tyme die marah2 org psl boipren kesayangan die tu kannnn..
tp still..... lame kot dorg dh kapel! n die bertahan! hebat!
mesti die sayang gile laki neh, sampai sanggup bertahan n terime je..
die x pikir ke yehh.. neh baru la dorg kapel dh die dh rase unsecure, kalo dh kawen nnti mcm mane??
mau aku rase die dok kurong n ikat laki die kat umah..
x pun kalo laki die tu kuar umah, setiap minit kol cek die buat ape sume...
perghhhh!! x aman nye idop mcm tu.. sgt x tenang tau..


ko mmg hebat sbb boley tahan.. boley sabar even dh berderet deret orang ko sembor sbb boipren kesayangan ko tu..
aku mmg x de hal nye! sbb die kawan aku je pun.. die nk wt pe, x koser aku nak amek tau.. asal aku senang dgn die cukop la kan..
ko sebagai gepren die, kene tahan mental n fizikal.. rohaniah n jasmaniah..
gud luck!


















p/s: aku dh x marah dh ngn pompuan neh sgt.. sbb aku rase die msti ag tengah hangen ngn boipren die 2.. so wat pe nak srabut2 kan? die pun dh say sorry.. even aku ingat je ape die bebel2 kat telinge aku neh, abaikan je laa.. lebey baek aku ingat segala theory n formula2 tuk exam final neh! :)
kpd KAWAN, tahan la ko kne marah! sape suroh buat hal slalu sgt kan! kan gepren ko dh x caye kt ko! haha! *gelak keji!*





erghhhhh!!!

i need a vacation!


rase nak jeritttttttttttt!!!
jerit kuat2 sangat!


jerit tgh2 kolej neh kang org kate gle plak..
siyes! nk jerit!


tolong...
pompuan2 psiko tolong jgn kaco idop aku..
tolongggg sgt!


erghhhhhh!!!
trus ilang mood study tauuuu!! damn u!







Friday, November 5, 2010

orang beronggeng, aku menonggeng!

waaa ari ni sehari suntuk study organic!
sumpah weyh x tpu!
mmg nk muntah2 kuar compound baru je rase nye..


slamat la g study ngan kawan2..
kalo aku blaja sengsorang mmg al maklom lah! sah2 sekerat jalan aku dh terlentang, terkangkang kuak kupu kupu atas katil.. haha! x tahan beb!
bile study ngn kawan2 neh kalo ngantok, paling paling terok pun mate aku berair air je! kaver macho ag beb! hikhik!


rini org cuti2 deepavali, aku dok ngadap buku..
ohhhh!!! sgt damn okeyh!
org sume g jalan2, ronggeng2..
aku kne perah2 otak nak memaham kan lukisan2 compound yg pelek2 tu jgk!
double damn damn!
org laen berbahagie, huhahuha sambil borak2 kosong yg x men'stress'kan..
aku dok tensi2 nak menghapal segale reagent2 yg dh mcm cacing kerawet tuuuu...
perghhhhh!!! damn seratus ribu kali!


ade ke patot mereka2 tanye soklan mengguris ati aku!
cisss!! dh la kat perantauan neh.. soklan korang sgt berasid tau aku dgr! pedihhhh!


mak : arini balik umah tak?
aku : tak laaa.. kenape plak?
mak : oo sje je la tnye.. kan cuti deepavali..


kamal : ko balik umah x ja?
aku : tak balik pun..ko balik ke?
kamal : on da way.. alaaaa..


waawaawaaaaa!!!
mak! kalo ikot ati neh, ari tu ag aja x balik kolej mak~~ dudokkkk je umah memanjang..
bahagie kot! bahagie gileeeeee!
sbb kan aku rase bahagie sangaatttt dok umah la aku KENE balik kolej cepat2..
sbb kalo kat umah mmg x de nye la aku bkk buku.. dh la aritu balik mmg aku x bawak note pape.. balik lenggang! so, sgt bebas tahap melampau! hek!


mal! ko alaaaa?? aku lagi la alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tau!
ko pikir suke2 ke aku x balik... ceyhhhh!
stress okeyh dudok sini! korang dtg sini la! :(


tapi x pe! memintak pulangan nye memberangsang kan!
memintak aku dpt jawab dgn aman n damai nye ari slase nnti.. peace no war!
aminnnnn~


ok mau tido!
tips penting tyme2 exam neh : tido paling penting! mesti cukop! biar lebey2 cket x pe, asl kan jgn kurang! haks! =D
nyte uolsss!~










p/s: mak ayah! doa kan aja banyak2 tau... sume2 orang pun doakan aku yehhh~ smoge korang pun dpt jwb final dgn aman n damai! :) 



Thursday, November 4, 2010

along poyo!



macam rase nak sepak kan bace stetmen die??
'budak lupe keluarga' die panggil aku??
ade keee?? patut kee?? ohoooo tidakssss~
chaiiitt!!
ayat nak drama melayu..
poyo ko long!


baru la aku x balik smnggu ritu, kecoh ckp aku lupe keluarge..
ceyhhhh~
long! ko dlu tyme blaja ag slalu x balik owhhh!
skang baru la nak memekak bising kate aku lpe keluarge..
ceyh!



Monday, November 1, 2010

damn!

damn! damn! damn! *bile aku sebut bnde 3 kali, sesungguh nye die mmg adlah bermakna!*
erghhhhh!!!!


i hate u for taking mine! :(
can u pleaseeeee give it back to me?
i need that thing laaa!


tau dh x boleyh...
k fine!


taaaaaakkk... tak fine sbnr nye..
hishhh! hisshhh!

Sunday, October 31, 2010

happy hour!



tadi santai santai session bersama family..
dah lame owhhh x jalan2 skali ngn mak n ayah n adik bradik..
ye laa.. slalu kuar ngn adik bradik pun, mak ayah x ikot..
dh kate kitorang kaki jalan, x reti2 nk dok umah dendiam kannnnn~
so slalu je la mak n ayah kne tinggal2..
hekhek! bukan x ajak okeyhhh!! 
ajak, tapi kasik la chan mak ayah dating2 d umah..
huhuhuuhuuu.. alasan ko!

plan tadi pn last min je!
pas maghrib, siap cepat cepat cepat! n gerak g anta aqim pegi mendealah silat die tu..
pastu??
x tau nk pegi mane dah! x de plan langsung!
sume asal kuar umah je dh puas ati.. hohohooooho! x snunuh!

sume siap santek2 dh neh, x kan nk g market2 bese je kann..
tak vogydavasss la nyah oiii!!

tgk jam kul 8.45..
sempat ag neh g JJ.. kalo x sempat pun kitorang cakap sempat jgk.. haha!
dah kate sume gatal2 bijik nk jalan2 kann..
so pe lagi... zasssss!!!!
JJ here we come yawww! 

dlm masa kurang dari sejam, puuuuunnnnnnnn jadik je kami shopping2 owhhhh!
no rushing2 n no kabut2 tau! kami coooooool je!
hebatttt!~

ayah : jam tangan.. polo ori tauuu!!! ade sale baekkkkk punye!
mak : suar jalan2.. pun ade sale! 
along, angah n aku : selendang santekkkkk!!!! x tipu! n murah! ohoohohohhoooo! suke! sorang beli 2 helai.. n total 2x3 adalah 6 helai selendang okeyhhhh!!! veryyyy da tamak n glojoh oh memasing!!! 

happy2 hour wif one family at home!! 
i loikeee! =))





baru! baru! =D

wuhuuuuu!!!
aher nye! dh berjaya d potong!
yeayyyy!


*ohoooo!! tq incik ken!!!*

nk trim cket2 je pun memule sbnr nye..
tapi dh alang2 nk d potong, bantai je la pendek2 kannn..
nnt panjang jgk balik!

skang plak panassss je memanjang.. biar pendek, senang cket nk ikat tinggi2!

n plus! skang plak study week.. dah kate nak kasik sumbat ilmu banyak2, takut kepale overload lak nnti!
potong pendek2 punyeee, bajet2 kasik otak n kepale ringan la cket kan! ahaksss! puyusss puyusss!! *hak! hak! tuiii!*

cane pn aku tatap gorges kannnn!~
so no hal la beb! kasik potong je lah!

ok skang dh ade rambot baru!
dh pendek! x panas panas dah.. n no sikat2 pun boleyh tau!
lallalalallaaa~
suke! =))



Saturday, October 30, 2010

very da suwitttt!!

last lecture polymer aritu..
prof kasik pantun dgn spontan n cool nye!


i have pens,
all my pens are blue,
i have friends,
and all my friends are u!




sweet kan lecturer ktorg?? sweet kan? sweet kannnn??!
korang adeee?? huhuhuuuu~


*tepok2!* *clap2!*


ajja baek likes this! =))



Wednesday, October 27, 2010

fakta diri

ohooo.. karang test..
tapi aku dok melangok n termenung menung x buat ape..
mmg spesis aku adlh malas nk tgk2 note bile nk pekse neh..
hessshhh!! pe nak jadii??


kalo nak test @ pekse, aku..........


= x boley study awal2 sgt neh.. mmg x fokus.. bace cket dh tutop note n bukk laptop tgk muvi.. konon nak amek mood dulu, tp berjam jam aku dok malangok, smpai abes muvi, trus tido! huhuuu~ mood pun melayannggg! phewww~ =p


= x suke orang saiko2 neh.. ko kalo nak cuak ke, nak gerun ke, sukati ko la kan.. x payah nak memekak kat telinge aku ckp takot laa.. x ready laa.. bla..bla..blaa.. blaaa... ko hanye akan nmpak sengehan manis aku je! no ayat2 penyedap.. x reti aku nak kasik ayat2 motivasi neh! soooo not me!


= paling rase nak sunat kan orang yg dok memekak kat telinge aku konon2 nak kate 'huyooo aja study!'.. 'huyooo aja dh abes bace sume'.. 'neh la style budak A!'.. 'rajin nye study..nnti kasik tiru yeh'.. haaa aku kasik ko kaki aku saiz 7 neh nakkk?? banyak bunyik! ko nak aku puji ko balik ke?? jgn harap! aku x suke nyebok hal orang.. korg nak study?? sukahati! aku x kaco..


= bile dh smpai depan dewan / bilik pekse, x de nye aku nk semak2 pale tengok note ag.. x suke okeyh! sbb kalo aku intai intai note tyme ujong2 neh nnt kalo ade bnde yg lupe stat la nk cuak2.. ceyhhh!! x suke tau cuak2! nak masuk pekse kne relax2 je wpon sbnar nye otak kosong je masuk.. haha! bukan nye nak ckp dh well prepared sgt, tp kalo tgk note ag wat srabot buat ape kan?? so kalo b4 msuk pekse aku akn dok luar tenangkan minda.. unless kalo tul2 lupe baru la aku intai2 jap note.. kejap je!! even kalo ade note kat tangan aku pn, bnde 2 akn jd hiasan tangan je.. alaaa mcm cukop syarat! note kat tangan tp aku dok termenung @ melayan borak ngn org lain.. kuikuikui~


= jgn tanye aku pape b4 masuk pekse! x suke sbb aku akn blurrrrrrr~ so senyum je! heh! =D






ade ke orang spesis mcm aku neh??
ade takk?? ade takkk??? nak give me 5 ngan die jap! gang la kite! hih! =)


sbb slalu aku tgk b4 pekse sume org pun fokussss je tgk2 note memasing.. dok hafal2 lagi..
sgt kagum dgn mereka! otak berfungsi 24 jam!
aku dok santai2 kat celah ujong2 penjuru.. huhuuuu!!~


saje bajet2 diva, cool yawwww! haha!
padahalllllll.....! uterus aku kecut weyhhhhh!! cuaksss~


ok bye!
gud luck to me! *haha! gile desperate housewives wish kat diri sendirik owwwhhh!*





Monday, October 25, 2010



eyeyhhh.. arini ari ahd ke ari isnin nehhh??
alamak kompius la sayeee.. 
tapi rase mcm ari ahad je... eyhhh ke isnin??
eyeyhhh...! tapi nape org sume pakai santek2 sambil bawak beg??
nape ade yg pakai formal2 ni??
dorang nk pegi mane??
eyeeyyhhh pelek nye.. nape sume orang mandi awal2 pagi nehhh?
dorang bangun awal2 n siap awal2 nak buat ape nehhh??

eeyyyy nape saye blurrr sangat neh?
kompius nyee.. eeeee x suke tau kompius2 mcm neh!

wahahhahahahah!!! wahahhahahah!!!  *gelak keji di situ!*

ehemmmm... ehemmmm!!!
testing2 suare.. testing..testing!
pengumuman ye!


ohoiiiii orang2 kampung!
nak bangga2 n blagak2 jap ni!


arini aku x de klas!!!!
free all da tyme!
syorgaaaaaaaa!!~








ok bye! =D



wihihuuuuuu~

minggu neh x dapat balik umah ag..
sobsobsob... :(
sume sebab de seminar tuk subjek usahawan tuuuu..


memang malas pun nak pegi bnde 2..
dengar2 orang cakap.. ceyhhh~
boooooringggg~
aku kalo dh dudok dlm air cond, mmg sedap sgt la membuteeee.. haha!
orang dok potpetpotpet kat depan, aku krohhhkrohhkrohhh d blakang!
nice! =)


tapi kannnn!! tapi kannnn!!
last2 tyme lunch, aku jadi sukeeeeeeeeeeeeeeeee sgt dtg seminar neh!
kalo die wat seminar sehari suntuk pun ahkak sanggup noksss!!~ kalo sambung sampai ahad pun lagi lagi lagiiiii i loikeeee~ wihihuuuu!
hikhik! gatai ko jar!
eyhh sukati aku la nk suke!
nape aku sukee??? secretttt~ haha!


*terjojol mate bile nampak woooo!! sgt ade jodoh! wakakaka~*


yg pnting suke lah! gumbireee... + cuci2 mate! lalallalalala~~
jom kite tenyum tenyummm sesame okeyh! =D


akhir kata ;


                'bye....! semoga jumpa lagi...! semoga kite ada jodoh...!' 

wahahaha!! gelaksss guling2!
        
       







Sunday, October 24, 2010

stalker! hih!

tak! tak! neh bukan nye hobi aku pun! saya x bersalah pun!
aku bukan slalu2 buat macam neh..
bile ade org yg menarek je aku buat dekat dorang..
bile aku suke je aku buat prangai mcm neh..
betul! janji x tipu!


stalker?? bukan la stalker sgt pun tau!
aku cuma view2 dorang je..
dh kate kite kne slalu ziarah orang.. amalan mulia kan!
so, aku kan baek.. aku pun kene la amalkan amalan2 mulia n mahmudah macam neh slalu!
bukan la stalker namanye tu kan!


alaaaa....
aku baca2 je dorang punye aktiviti idop..
cuma nak tau je pun.. juz in case pape jadi kat dorang x de la aku blurrr sgt..
at least bile tau bende yg sebenar, sume bahagie dgn idop masing2.. aku tumpang je la bahagie jugak..
x salah kannn?? tengok orang lain bahagia... *cewah! ayat backup baekkk punye! haha!*


alaaaa...
aku baca pun, x bisng2 pun kat org lain.. betul!
tgk cam situasi skang neh.. melalui pembacaan aku, aku bly blaja prangai2 manusia..
dapat tau prangai pelek2..
haaa nnt kalo kene kat batang idong aku sendiri x de la terkujat sgt kannn..
haaa kan elok tuk masa depan aku jugak! kan..kann.kann..??!! IYEEE!! *x pe aku jawab sndr je! =p*


tapi mmg salah dorang pun.. sape suroh x private!! korang la sengal.....~


ok lah! saje je wat ayat manis manissssss sedap kan ati sndiri!
haha! x nk rase diri nyebok2 sgt wpon sebenanye memang ponnn~.. kihkihkih!
yg pasti, x de la jahat mane pun aku neh kan *nak jugakkk~*..... lalalalalalaaaa~






=end=



hari tido tido sedunia!

arini ari ahad!
yeayyyy!!! rehat rehat day!


ari ni d isytihar kan sebagai hari tido tido sedunia!
yipiiieee!!


arini aku bangun kul 12 lebey!! tengah ari okeyh!!
bukan 12 tgh malam.. kalo 12 tgh malam aku bangun mkne nye itu adlah untuk study!
studyyy?? tetttt!!!~ pernah ke?? TAKKKK!! *jawab sendiri!*
hahaha!


nak bangun pun punye laaa liat yg hamat! sbb golek golek adlh satu nikamt weyhhh!!!
pas mandi je, movie tymeee!!
lallalala~ bukak laptop, cocok hard disc, hamek bantal, golek2 setting posisi yg selesa n fokussss!!!
waaahhhhh!~ bahgie idop!


abes je movie, mate pun redup je, se mendung cuaca d luar..
perghhh!! tido mmg sedap!
lepas d tahan2 mate neh, tapi gagalll!!
last2 tido jgk!! yuhuuuuu!
bahgieeee owhhh..
maghrib baru bangun n kuar g makan trus!
ye r.. dh kenyang tido, bangun perot krekkrokrekkrok la lapau plak!
baru la menggagau gagau ko nk carik makanan kannnn! hiks!


balik je makan, mate ngantuk ag! gile!
aku termakan pil tido ke arini??
cam nk pengsannnn je memanjang!
x ley blah!
nk tido ag pn rase berdosa plak! sbb dh banyak sgt!
hikhik!


eyhh ok la.. mate ngantuk gile..
siyes! mau tido ag!
tataaaassss~
zZZzZzzZZzzZzzzzzzzzzz~


*gle hodoh prangai ko jar! eyhhh tapi cm sleeping beauty la plak kan! wakakkaka!~ =))*








p/s : aku peot! so mmg bahgie sgt pengsan x sedar sedar diri! hormon x stabil kot, sbb tu ngantok je mate! hahahah! alasannn baekkkk punye!~