CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, August 14, 2012

pandangan kenit semata ;)


perempuan berusaha nak ngorat lelaki?
tak salah.
lelaki berusaha nak amek hati perempuan?
lagi tak salah.

boleh. tak ada siapa cakap benda tu salah.
memang lumrah manusia kan nak ada rasa suka. rasa tertarik. rasa minat.
so manusia ni akan cuba untuk dapat kan apa yang dia nak.

tapi kena ingat.
bila nak amek hati atau dalam ayat moden nye nak 'mengorat; dan 'mengayat' sorang lelaki atau perempuan tu, kenalah ada jugak caranya.
bukannya main redahhhhh je!

lagi lagi bila orang yang di target tu dah masuk dalam area umur yang matang dan cukup besar.
kena ingat, dorang bukanlah budak kecik yang korang boleh bodek dengan hanya menunjukkan perhatian yang TERlebih.
kalau concern sikit sikit, cecomel mungkin orang yg d target akan rasa 'alahai... boleh tahan sweet jugak lah die ni'. MUNGKIN yeh!
tapi kalau dah concern nye berlebih lebih sangat. sampai boleh masuk kategori ala ala stalker, tak ke menyeramkan tu?

pantang nampak sikit, tegur.
pantang dapat balasan n respon sikit, hamboiiiii makin menjadi jadi!
pantang ada masa kosong, di buat ayat ayat yang berunsur kiasan.

ketahuilah, tak semua manusia blur.
majoriti sangat lah peka, bukan PEKAK.
bukan dorang tak tau kalau semua ayat ayat kiasan tu ditujukan kat mereka.
dorang tau sangat!

sikit sikit, awal awal, mungkin dorang boleh layan, boleh anggap macam kawan.
tapi kalau dah sampai setiap kali nampak je nak ditegur, manusia mana yang tak rimas oiiii?
dari rasa biasa pun boleh jadi takut, seram.
rasa diri dorang sangat diintip.
bayang kalau korang yang di tempat dorang, rimas kan?

dah kalau orang sekeliling tengok pun naik menyampah, inikan pulak tuan punya badan tu.
sila ada common sense dalam diri anda.
pikir logik, bukan main tarammmm je semua!

so, kalo iye pun nak mengayat, slow slow laa..
kenal kenal dulu, kawan kasi rapat..
kasi die nampak buruk baik kita, kasi dorang terima diri kita.
lepas sume dah ok, kalau nak buat ayat satu taman bunga pun takpa.
ini tak, gelojoh yang hamat.
daripada at least ada sikit chance, terus tak ada!
haaaa nak? nak cenggitu?
behave okey. BEHAVE!





*sekadar pemerhati ;)


1 ngomel-ngomelan!:

Jelytawati Negara

i think i know who were you talking about. =)

Post a Comment